2/12/2012

Поздрав од Бермуда

Новата поштенска марка во мојата дигитална колекција е издадена и испратена од Бермуда и е во вредност од еден Бермудски долар. Кактусот на неа е од видот Opuntia stricta, кој е познат и под синонимот Opuntia dillenii.

Photobucket

Потрагата по марката која била издадена во 1986 од поштата на тогашна Југославија, со голем Cereus во средината продолжува! Следува награда за тој што ќе ја најде! :-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...