11/11/2011

Прошетка низ Jardín de Cactus

Guatiza се наоѓа во провицијата Las Palmas на Канарските острови. Популарноста на ова место пред се, се должи на неговата ботаничка градина Jardín de Cactus. Оваа атрактивна градина изгледа како амфитеатар и зафаќа простор од 5.000 метри квадратни. Во неа, на едно место се собрани околу 10.000 кактуси, од повеќе од 1.400 различни видови кои потекнуваат од Канарските острови, Америка и Мадагаскар.

Денеска, на крајот од работната недела ви препорачувам една видео прошетка низ оваа импресивна градина...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...