1/31/2012

Снежна идила

Освен тоа што кактусите можат да толерираат долги сушни периоди и високи температури, дел од нив се отпорни и на температури кои се и по неколку степени под нулата.

Во делови од светот каде тие растат на отворено во природни услови  (ги има и во Македонија), во зимскиот период може да се видат и вакви слики...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...