12/06/2011

Прошетка низ националниот парк Guadalupe Mountains

Националниот парк Guadalupe Mountains е сместен во западниот дел на Тексас. Во состав на паркот се наоѓа и врвот Guadalupe, кој со надморска височина од 2.667 метри е највисокиот во Тексас. Тука е и планината El Capitan, која своевремено на луѓето кои патувале низ тие краеви им служела како ориентир...

Покрај многуте други содржини, додека шетате низ овој национален парк ќе видите и повеќе кактуси и други сукуленти...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...