9/08/2011

Нека ни е честит Јубилејот!

Минатиот месец Татјана Анакиева ми испрати две посебни фотографии, кои ги имав малку подзаборавено. Направени се на врвот Тумба на Беласица, кој се наоѓа на тромеѓето помеѓу Македонија, Бугарија и Грција. Денес во вистински момент се сетив на нив, бидејќи и овој ден е исто така посебен.

Во чест на јубилејот “20 години самостојна и независна Република Македонија“ , во КАКТУСАРНИЦА имате несекојдневна и ексклузивна можност да видите сукуленти од родот Sempervivum како цветаат на надморска височина од дури 1881 метри.

Photobucket

Photobucket

Благодарам Татјана!

НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА!
НЕКА НИ Е ВЕЧНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...